Православные храмы

Храм Архистратига Михаила (в 6-й больнице, в Медгородке)

Храм размещается в переоборудованном помещении в 4-м (главном)…

Храм благоверного князя Александра Невского (в полку МВД «Беркут»)

Престольный праздник: дни памяти Блгв. кн. Александра Невского (30…

Храм благоверного князя Александра Невского (на Оболони)

21 сентября 2011 года в день праздника Рождества Пресвятой Богородицы…
Публикации

Наследие, хранимое в веках

Праздник славянской письменности и культуры в независимой Украине отмечается в…

Чим догодити хрещеникові?

«Нещодавно розговорилася в електричці з жінкою, вірніше, навіть засперечалися…

Публикации

Правда о “Свидетелях Иеговы”

Cекта “Свидетелей Иеговы” появилась в ХІХ веке и ничего общего со Святой Апостольской Церковью Иисуса Христа не имеет. Ее создал владелец галантерейных магазинов, позже — мошенник из Питсбурга (США) Чарльз Рассел.

 

К Вам подошли “Свидетели Иеговы...”

Самые распространенные обвинения Свидетелей: все православные — грубияны, невежды, идолопоклонники и все эти проблемы происходят потому, что мы не хотим читать Библию и проповедовать слово Божье.

 

Благословіть запитати

На запитання читачів відповідає Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви

 

Прийдіть до мене всі...

Один господар приготував велику вечерю і заздалегідь запросив гостей. Але коли настав час вечері, ніхто з запрошених не прийшов. Тоді господар посилає раба свого сказати запрошеним: “Ідіть, бо все вже готово” (Лк.14,17).

 

Унікальний стародрук XVII століття

В Національному художньому музеї України зберігається унікальний художній твір XVII століття — євангеліє 1668 року, цінне як своїм гравірованим оздобленням, так і коштовним (із срібла) високомистецьким окладом.

 

Трагічна загибель 170-літнього храму

Жахливі події сколихнули Волинське Полісся — у середині лютого 2004 року, в ніч з 15 на 16 було підпалено дзвіницю Хрестовоздвиженської церкви селища Заболоття Ратнівського району.

 

День народження Церкви

П’ятидесятниця, або Зішестя Святого Духа на апостолів, святкується на п’ятидесятий день після Воскресіння (Пасхи). Це свято своїм корінням сягає ще у Старий Завіт.

 

Ікона в житті Православної Церкви

Ікона є невід’ємною і важливою частиною православної традиції. Ікони настільки пов’язані з життям Православ’я, що здавна всіляка важлива справа в житті православного християнина супроводжується іконографічним зображенням.

 

Непереможність Божої Правди

“І не бійтеся тих, що вбивають тіло, а душі вбити не можуть; але бійтеся більше Того, Хто може і душу і тіло погубити в геєні” (Мф. 10, 28).

 

Благословіть запитати

На запитання читачів відповідає Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви

 
Поиск на сайте
Календарь
<Февраль 2024>
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu