Православные храмы

Храм апостола и Евангелиста Луки (в отделе медобеспечения ГУВД в Киеве)

С конца 90-х годов на территории Института нейрохирургии Национальной…

Храм равноапостольной Нины (в больнице ученых)

Освящение Креста и первое богослужение состоялись 14/27 января 1998…

Храм преподобного Феодора Освященного (Киевский Иерусалим)

Храм был построен в 1871–1874 гг. В 1887–1895 гг. пристроены приделы…
Публикации

Раскол в Болгарской Православной Церкви и Всеправославный собор в Софии

В начале октября исполнилось десять лет со времени проведения в Софии…

Вузька і простора дорога

У Царство Небесне є дві дороги: одна вузька, або скорботна, поєднана з…

Спасительные страдания

С трастями Господними Святая Церковь называет страдания Спасителя, которые Он…

Трагічна загибель 170-літнього храму

Жахливі події сколихнули Волинське Полісся — у середині лютого 2004 року, в ніч з 15 на 16 було підпалено дзвіницю Хрестовоздвиженської церкви селища Заболоття Ратнівського району.

Від пожежі постраждав перший її поверх. Але завдяки Божій милості і професійним діям пожежників пожежу було ліквідовано. Поки правоохоронними органами велося слідство, у ніч на 21 лютого була здійснена спроба підпалу ще трьох храмів: знову ж таки Хрестовоздвиженської церкви селища Заболоття, Різдво-Богородичної церкви смт. Ратне і Свято-Дмитріївського храму села Гірники. Завдяки щасливому збігу обставин у Заболотті та Ратному задум вандалів не вдався, а гірниківський храм, який восени 2003 року відсвяткував своє 170-річчя (і все церковне начиння, яке збиралося і зберігалося віками), зник у полум’ї пожежі.

Хоча місцева влада надала у тимчасове користування для задоволення духовних потреб віруючих жителів села Гірники спортивний зал місцевої школи, парафіяни виявили бажання у найближчий час збудувати нову церкву з надією на Божу поміч та людей доброї волі.

Розділяючи страждання і бажання своєї пастви 14 квітня 2004 року, на Пасхальному Світлому тижні, Високопреосвященніший Симеон Архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський, здійснив чин освячення місця під забудову нового храму і заклав наріжний камінь у фундамент майбутньої церкви.

Дорогі браття і сестри! Православні всієї України! Люди доброї волі!

Ми, вірні прихожани Свято-Дмитріївської церкви села Гірники і щирі громадяни своєї держави,  звертаємося до вас з проханням надати фінансову допомогу у будівництві нового храму і цим проявити милосердя до свого ближнього, з вірою в те, що і Господь за вашу добру справу буде і до вас милосердним.

Ми знаємо, що наш український народ ніколи не залишав у біді навіть чужоземців. І тому ми віримо, що і нині нас, гірниківців, Україна підтримає. За що низько кланяємося і дякуючи вам промовляємо: “Спаси, Вас, Господи!”

Наші реквізити: смт. Ратне Волинської області

МФО 303569, ВОД АППБ “Аваль”, м. Луцьк, р/р 260063580, код. 21752649.

Свято-Дмитріївська церква с. Гірники Ратнівського району Волинської області.

 
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu