Православные храмы

Храм мученика Иоанна Воина (при госпитале воинов-интернационалистов в Пуще-Водице)

Небольшой деревянный храм-часовню при госпитале открыли в январе 2007…

Преображенский храм (при пенитенциарной службе)

Решение о возведении храма при пенитенциарной службе было принято на…

Вознесенский храм Флоровского монастыря

Соборный храм Флоровского женского монастыря на Подоле. Памятник…
Публикации

Служение милосердия невозможно без Евхаристии

Православная Церковь знает три образа служения Христу. Первый — в таинствах.…

Созерцатель небесной красоты

В месте с восприятием христианства на Руси происходило весьма существенное для…

Преподобный Серафим Саровский и Киев

Серафим Саровский, великий угодник Божий, родился в городе Курске, где за семь…

Трагічна загибель 170-літнього храму

Жахливі події сколихнули Волинське Полісся — у середині лютого 2004 року, в ніч з 15 на 16 було підпалено дзвіницю Хрестовоздвиженської церкви селища Заболоття Ратнівського району.

Від пожежі постраждав перший її поверх. Але завдяки Божій милості і професійним діям пожежників пожежу було ліквідовано. Поки правоохоронними органами велося слідство, у ніч на 21 лютого була здійснена спроба підпалу ще трьох храмів: знову ж таки Хрестовоздвиженської церкви селища Заболоття, Різдво-Богородичної церкви смт. Ратне і Свято-Дмитріївського храму села Гірники. Завдяки щасливому збігу обставин у Заболотті та Ратному задум вандалів не вдався, а гірниківський храм, який восени 2003 року відсвяткував своє 170-річчя (і все церковне начиння, яке збиралося і зберігалося віками), зник у полум’ї пожежі.

Хоча місцева влада надала у тимчасове користування для задоволення духовних потреб віруючих жителів села Гірники спортивний зал місцевої школи, парафіяни виявили бажання у найближчий час збудувати нову церкву з надією на Божу поміч та людей доброї волі.

Розділяючи страждання і бажання своєї пастви 14 квітня 2004 року, на Пасхальному Світлому тижні, Високопреосвященніший Симеон Архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський, здійснив чин освячення місця під забудову нового храму і заклав наріжний камінь у фундамент майбутньої церкви.

Дорогі браття і сестри! Православні всієї України! Люди доброї волі!

Ми, вірні прихожани Свято-Дмитріївської церкви села Гірники і щирі громадяни своєї держави,  звертаємося до вас з проханням надати фінансову допомогу у будівництві нового храму і цим проявити милосердя до свого ближнього, з вірою в те, що і Господь за вашу добру справу буде і до вас милосердним.

Ми знаємо, що наш український народ ніколи не залишав у біді навіть чужоземців. І тому ми віримо, що і нині нас, гірниківців, Україна підтримає. За що низько кланяємося і дякуючи вам промовляємо: “Спаси, Вас, Господи!”

Наші реквізити: смт. Ратне Волинської області

МФО 303569, ВОД АППБ “Аваль”, м. Луцьк, р/р 260063580, код. 21752649.

Свято-Дмитріївська церква с. Гірники Ратнівського району Волинської області.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu