Православные храмы

Храм великомученицы Варвары (в поликлинике на Березняках)

На Подоле, на Покровской улице, была церковь вмц. Варвары. Она…

Храм святителя Николая Мирликийского (у Дарницкого вокзала)

Освящение места закладки храма состоялось в день престольного…

Крестовоздвиженская церковь на Подоле

Деревянная "на каменном фундаменте" приходская церковь Кожемяцкой…
Публикации

В поисках силы

Достигая подросткового возраста, каждый юноша хочет стать сильным. Одни видят…

Символ незламності Православ’я

Існує багато аргументів і доказів істинності християнства та істинності…

Свет Православия на черном континенте. История Александрийской Православной Церкви

Перечитывая евангельские строки о бегстве Святого Семейства в Египет, мы…

“Тісна та дорога і вузькі двері, що ведуть до життя... ”

В наш час люди звертають дуже велику увагу на своє тіло, а душа людини лишається занедбаною. Православна Церква вимагає від своїх вірних рівноваги між тілом і душею, щоб цілісність людини могла прославляти Бога.

Дні посту ніби сумні, а насправді, вони повні тихої святої радості. Глибокі молитви церковних служб та покаянні співи пом’якшують серце віруючого християнина. Вони показують нам де саме наші гріховні рани і закликають нас вилікувати їх постом, молитвою і покаянням. Покаяння викликає сльози в молитвах, глибоке відчуття своїх провин перед Богом і благання про прощення. Коли ми відчуємо, що готові наблизитись до Бога, з душевною радістю приступимо до св. Сповіді і до св. Причастя Найсвятішого Тіла і Крові Господа нашого Іісуса Христа, тоді почуємо у нашому серці радісний спокій та мир душевних наших сил. Тому і каже апостол: “Царство Боже не їжа і пиття, але праведність, і мир, і радість у Святому Дусі” (Рим. 14, 17).

Піст полягає не в тому тільки, щоб замінити м’ясну їжу на рослинну. Піст не самоціль, а засіб до покаяння. Коли звільняється дух наш від впливів тіла, тоді він прямує до Бога. Бо діла тіла гріховні, а плоди духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість. Але це досягається не само собою, а при нашій активній участі. Богослужіння, всепрощення широко відкриває кожному із нас духовні двері до посту, до молитви і до покаяння.

Підготувала Олена ГОЛОВІНА

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu