Православные храмы

Храм мучениц Веры, Надежды, Любови и матери их Софии (при «Детской академии развития»)

Первый в столице «детский» храм находится в «Детской академии…

Храм великомученицы Варвары (в поликлинике на Березняках)

На Подоле, на Покровской улице, была церковь вмц. Варвары. Она…

Храм мученика Иоанна Воина (в Быковне)

Первая Литургия была совершена в день престольного праздника, 30…
Публикации

“Днесь спасения нашего главизна...”

Почитание Преблагословенной Владычицы нашей Богородицы, несомненно, имело место…

Светильник земли Румынской. Святой Пахомий, владыка Романский

Известный румынский историк Николай Йорга утверждает, что святой Пахомий был…

Материнський Покров

Скільки психологічної глибини, скільки радості у святі Покрова Пресвятої Богородиці! Саме слово, яким назване свято, і його священний зміст сповнені якоюсь особливою теплотою, любов’ю і надією.

Як радісно буває мандрівнику, який під час своєї тривалої подорожі зазнає багатьох випробувань, скорбот і злиднів, усвідомлювати, що в нього є десь на землі притулок, до якого він повернеться, де зустріне співчуття і любов, де зможе справді відпочити. Така людина ще з більшим терпінням, з подвійною енергією звершує свій важкий шлях, намагається подолати усі перешкоди, що зустрічаються у подорожі. Довгий і нелегкий шлях проходить у своєму житті кожен християнин. Скільки на цьому шляху потрібно сили й енергії, скільки боротьби із самим собою, зі своїми пристрастями, зі своїми згубними звичками, прикростями і тужіннями. І от серед усього цього — світлий покров Богоматері, теплота Її материнської любові.

Людина, яка знає, що потрапить до рідної матері, радіє, тому що ніхто інший не здатен так зрозуміти, так вислухати, так поспівчувати і допомогти, як рідна мати. Ми маємо рідну Матір — Преблагословенну Діву Марію, перед Якою кожне християнське серце здатне відкритися з радістю, з повною довірою, зі світлою надією. Вона була і залишається на всі часи Матір’ю кожній людині і всьому людству взагалі. Вона відає про турботи і хвилювання кожної матері на землі, Їй близькі наші нестатки й уболівання, хвороби і труднощі, якими обтяжений кожен з нас, Її син чи дочка.

У хвилини, коли християнське серце під святим покровом Богоматері знаходить для себе захист, надію і розраду, хочеться безупинно закликати Її, теплу Заступницю світу холодного: “Покрый, соблюди и сохрани, принеси молитвы Сыну Твоему и Богу нашему, да спасет Тобою души наши”.

Кожна молитва, братія і сестри, звернена до Божої Матері з щирістю і світлим почуттям, не залишається непочутою. Пресвята Богородиця завжди у відповідь поспішає обрадувати засмучених, підтримати пропащих, підняти занепалих, укріпити знемагаючих, врятувати тих, що гинуть, радуватися з радіючими. Їй дана благодать молитися за нас. Тільки б ми пам’ятали про це, вірували в це і частіше від усієї душі і від усього серця зверталися до Неї: “Радуйся, Радосте наша, покрый нас от всякого зла честным Твоим омофором”. Амінь.

Проповідь Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu