Православные храмы

Храм святителя Саввы Сербского (в поликлинике голосеевского района, на Теремках)

(При поликлинике № 2 Голосеевского района г. Киева). Православная…

Храм Рождества Богородицы (на Теремках)

Освящение Креста на месте будущего храма состоялось 13/26 мая 2002…
Публикации

Православное понимание смысла жизни

Проблема смысла жизни – это проблема искомого идеала или истины. Её пониманием…

500 лет Свято-Троицкому мужскому монастырю прп. Александра Свирского

Cвято-Троицкий мужской монастырь прп. Александра Свирского находится в 260 км…

Шануй батька свого і матір свою...

Святий апостол Павел пише: “...нехай буде досконала Божа людина, до всякого…

Побачити Христа

Помітивши Закхея, який сидів на дереві, Христос сказав: “Закхею! Злізь  скоріше, бо сьогодні Мені треба бути в тебе в домі” (Лк.19, 5). Спаситель відвідав будинок збирача податків і розбудив у ньому почуття покаяння. Христос приніс спасіння родині Закхея. Це просте, але дуже глибоке євангельське оповідання нагадує нам, віруючим людям, про необхідність шукати Христа, намагатися Його побачити, пізнати і наблизитися до Нього, тому що тільки в Ньому істинний сенс життя і тільки Він може дати людині повноту всіляких благ, земних і небесних.

Закхей не міг побачити Христа, тому що був малим на зріст. Не можемо і ми Його бачити через те, що буваємо малі на зріст духовно, тому що заслоняють Його оточуючі нас люди, заслоняє людська суєта. Заслоняє Христа наше неправедне життя, пороки, гріхи, злість, дратівливість, заздрість та інше.

Малий зростом, Закхей побачив Спасителя, піднявшись на смоковницю. Необхідно і нам у житті підніматися над своїми слабкостями, над усім суєтним. Наше устремління до Неба буде сприяти тому, що Господь помітить нас і скаже: “...нині прийшло спасіння дому цьому ” (Лк. 19, 9).

Господь завжди приносить мир, благодать і благословення. Про це вчить і молиться Свята Церква. Дуже важливо слухатися Церкви, йти зазначеним нею шляхом, на який вона ставить нас з моменту хрещення і веде до останнього нашого подиху. Під час богослужіння Свята Церква читає нам Божественне Писання й учить пізнанню Бога, боговіданню.

Нехай же Господь Іісус Христос, Який відвідав будинок митаря Закхея, відвідає будинок нашого серця й освітить наш розум світлом істини Своєї. Амінь.

Проповідь Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu