Православные храмы

Храм апостолов Петра и Павла (в Академии управления МВД)

Строительство храма началось в апреле 2008 г. Первая Литургия была…

Храм новомучеников и исповедников Русских (на Лукьяновском кладбище)

С XIX в. на Лукьяновском кладбище был деревянный храм вмц. Екатерины.…

Храм Иерусалимской иконы Божией Матери (в Академии эстрадного и циркового искусства)

Киевская Муниципальная Академия эстрадного и циркового искусства им.…
Публикации

“Высшая преданность Богу и ближним”. Святые новомученики Холмские и Подляшские

16 июня, в ознаменование 1015-й годовщины Владимир-Волынской епархии и 10-летия…

Херсонес и миссия христианства

На земле Херсонеса соединились судьбы свт. Климента Римского, равноапп. Кирилла…

“Пребывай в том учении, которое ты принял” История Болгарской Православной Церкви

Ослабленная феодальными усобицами и войнами с соседями — Византией, Сербией и…

“Царство Небесне силою добуваeться”

Господь говорить: “Царство Небесне силою добувається...” (Мф. 11,12). Як розуміти ці слова? На думку багатьох їх можна розуміти дуже просто: працюй над спасінням своєї душі, молись, будь стриманим, виконуй справи того звання, в яке ти поставлений, збагачуй себе християнськими чеснотами, і спасешся.

У повчанні про працю і про Царство Небесне читаємо: “Не лініться, браття, про своє спасіння і не будьте нестриманими, як худоба, думаючи тільки про їжу і пиття. Адже не тільки для цього життя закликав Христос, але й для Царства Небесного і показав нам дорогу до Нього. Багатьма скорботами, сказано, належить нам ввійти у Царство Небесне і хто докладає зусиль — здобуває Його. І це зусилля умилостивляє Бога і Він допомагає нам і подає нам життя вічне. Господь знає наші серця і бачить, коли ми неліцемірно трудимось для Нього і для свого спасіння, коли ми спішимо у церкву прославляти піснеспівами нашого Творця, коли проводимо час у молитвах і пильнуванні. І таких Господь піднімає до ангельського достоїнства. І такі люди, докладаючи зусиль для досягнення Царства Небесного, знані Богом і є Його друзями”.

Отож, докладаючи зусиль для досягнення Царства Небесного не треба багато мудрувати, а лише пам’ятати, що у майбутньому віці, хоч ти і проста людина, Господь не запитає тебе, якими зусиллями добувається Царство Небесне, а запитає: чи виконував ти своє діло чесно, сумлінно і богобоязливо? Чи трудився для слави Божої, на користь ближнього і для спасіння своєї душі? Чи любив ти Бога більше всього і ближнього свого як самого себе? Ось що запитає Господь.

То застосуймо зусилля для досягнення Царства Небесного, але при цьому ніколи не станемо забувати і того, що “якщо...не будете, як діти, не ввійдете в Царство Небесне“ (Мф. 18, 3).

 
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu