Православные храмы

Храм равноапостольных Константина и Елены, и свт. Димитрия Ростовского (на Подоле)

Памятник архитектуры позднего барокко. Перестроена в XIX в.,…

Храм архистратига Михаила (на территории областного госпиталя ГУ МВД)

15 июня 2011 года, Предстоятель Украинской Православной Церкви…

Храм иконы Божией Матери «Знамение» (на Севастопольской площади)

Первый камень на возведение храма в честь иконы Божией Матери…
Публикации

Машенька. Святочный рассказ

Однажды много лет назад девочку Машу приняли за Ангела. Случилось это так.

Обращение Предстоятеля УПЦ к украинскому народу в связи с Днем независимости

24 августа — этот день навсегда вошел в историю Украины как переломный момент в…

“Где сокровище ваше, там будет и сердце ваше”. К 60-летию Свято-Никольского храма г. Ровеньки Луганской епархии

Прошло 60 лет с тех пор, как православные верующие города Ровеньки, купив на…

Жінки у Православ’ї

У дні святкування Світлого Воскресіння Христового усі віруючі удостоюються щедрих милостей Божих і переживають надзвичайну радість торжества Пасхи Христової. Але особливої пасхальної благодаті на Великодні свята удостоюються віруючі жінки, так само як цього удостоїлися жони-мироносиці, які не лише першими почули від Ангелів звістку про Воскреслого Спасителя, а й першими сподобилися побачити Воскреслого Господа. Тому Православна Церква в першу неділю після Антипасхи встановила вшановувати пам’ять жон-мироносиць.

Чому ж жони-мироносиці мали таку велику шану від Господа? На це питання нам відповідає Євангеліє, в якому говориться про полум’яну любов жон-мироносиць до свого Господа і Спасителя. Вони не лише старанно служили Іісусу Христу до Його спасительної смерті, а й у пориванні своєї глибокої любові до Нього, на світанку третього дня перебування Христа у гробі, пішли, щоб помазати Його тіло ароматами, і мали честь першими побачити чудо Христового Воскресіння, стати першими свідками Воскресіння Господнього.

Так і православні жони, прагнучи завжди до прославлення Господа, особливо старанно і з глибокою любов’ю готуються самі та прикрашають церкву й свої домівки на свято Пасхи Христової. Жертвуючи святу свої труди й любов, віруючі жони відповідно й отримують найбільші благодатні дари та милості від Воскреслого Христа. Тому в свято жон-мироносиць Православна Церква вшановує труди і подвиги, любов і відданість Церкві Христовій своїх віруючих православних жінок.

Пасхальне свято жон-мироносиць ще більше зміцнює благодатну силу православних жінок, чим значно полегшує їм служіння сім’ї, Церкві та суспільству. Неділя жон-мироносиць стає для них святом духовного торжества любові та подвигів і благодатного пасхального натхнення в житті та трудах.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu