Православные храмы

Храм святых Царственных страстотерпцев (в 1‑й детской больнице)

Первый Молебен (освящение куличей) служили на Пасху, 10 / 23 апреля…

Храм преподобного Агапита Печерского (прихода иконы Божией Матери «Всецарица» на Троещине)

Деревянный храм в честь преподобного Агапита Печерского принадлежит…
Публикации

Борисоглебская церковь в Вышгороде: новая жизнь древней святыни

15 мая Православная Церковь праздновала память (перенесение мощей) святых…

Яблочко от яблони...

Родовой грех — это не тот грех, за который мы несем ответственность; это не…

Святитель Иоанн Златоуст

Святитель Иоанн Златоуст, архиепископ Константинопольский, родился в Антиохии…

Жінки у Православ’ї

У дні святкування Світлого Воскресіння Христового усі віруючі удостоюються щедрих милостей Божих і переживають надзвичайну радість торжества Пасхи Христової. Але особливої пасхальної благодаті на Великодні свята удостоюються віруючі жінки, так само як цього удостоїлися жони-мироносиці, які не лише першими почули від Ангелів звістку про Воскреслого Спасителя, а й першими сподобилися побачити Воскреслого Господа. Тому Православна Церква в першу неділю після Антипасхи встановила вшановувати пам’ять жон-мироносиць.

Чому ж жони-мироносиці мали таку велику шану від Господа? На це питання нам відповідає Євангеліє, в якому говориться про полум’яну любов жон-мироносиць до свого Господа і Спасителя. Вони не лише старанно служили Іісусу Христу до Його спасительної смерті, а й у пориванні своєї глибокої любові до Нього, на світанку третього дня перебування Христа у гробі, пішли, щоб помазати Його тіло ароматами, і мали честь першими побачити чудо Христового Воскресіння, стати першими свідками Воскресіння Господнього.

Так і православні жони, прагнучи завжди до прославлення Господа, особливо старанно і з глибокою любов’ю готуються самі та прикрашають церкву й свої домівки на свято Пасхи Христової. Жертвуючи святу свої труди й любов, віруючі жони відповідно й отримують найбільші благодатні дари та милості від Воскреслого Христа. Тому в свято жон-мироносиць Православна Церква вшановує труди і подвиги, любов і відданість Церкві Христовій своїх віруючих православних жінок.

Пасхальне свято жон-мироносиць ще більше зміцнює благодатну силу православних жінок, чим значно полегшує їм служіння сім’ї, Церкві та суспільству. Неділя жон-мироносиць стає для них святом духовного торжества любові та подвигів і благодатного пасхального натхнення в житті та трудах.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu