Православные храмы

Вознесенская церковь на Демеевке

Приходской храм Демеевки (Голосеевский проспект, 54). Пригородное…

Храм великомученицы Варвары (в поликлинике на Березняках)

На Подоле, на Покровской улице, была церковь вмц. Варвары. Она…

Часовня преподобного Нестора Летописца (в школе «Співтворчість», на Троещине)

Частная средняя общеобразовательная школа «Співтворчість» I–III…
Публикации

По примеру святых апостолов

Через неделю после праздника Святой Троицы, начинается летний пост, который…

Автор кондаков и покровитель певчих. 14 октября — день памяти прп. Романа Сладкопевца

На иконе, посвященной одному из самых почитаемых на Руси праздников — Покрова…

Секта: взгляд изнутри.

“Не всякий, говорящий Мне: “Господи! Господи!”, войдет в Царство Небесное, но…

Вплив Пасхи на молодь

Пасхальне торжество особливо співзвучне з повною енергії та сили молодістю. Юнаки й дівчата, святкуючи Пасху Христову, так сприймають святкову дійсність, що кожна хвилина торжества Великодня для них — це глибоке відчуття неземної дійсності.

Тому молоді люди з таким нетерпінням чекають і з великою радістю зустрічають Пасху Господню. Особливо важливою для них є участь у пасхальних відправах зі всією церковною громадою, бо тут їхня тілесна інтенсивність і енергія наповнюються Божественною благодаттю Воскресного свя-щеннодійства, і вони збагачують своє молоде серце любов’ю Божою.

Пройнявшись таїнством Господньої Пасхи на великодніх відправах, юнаки та дівчата звідують радість Воскресіння Христового й поза храмом — вдома і в товаристві, — приносячи всюди й усім разом з привітанням “Христос Воскрес!” звістку про нездоланну силу Воскреслого Господа і перемогу Його над злом та смертю. Цим молоді віруючі передусім показують, що вони удостоїлися невимовного дару Божественної благодаті й любові, сприйнятої ними під час участі в пасхальному богослужінні Великодня Христового.

Пасха, таким чином, є для молоді найбажанішим святом, яке допомагає їй духовно збагатити свою душу і будувати своє життя на основі любові і благодаті. Тому молоді православні віруючі, збагачені Божественною силою пасхальних свят, легше долають проблеми, що зустрічаються на їхньому життєвому шляху, ведуть благочестиве життя, зростають у чеснотах. Це особливо важливо для юнаків та дівчат, які лише починають свій життєвий шлях. Вони, не маючи життєвого досвіду, спираються на благодатну допомогу Божу і наслідують принципи духовного життя.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu