Православные храмы

Храм святителя Николая Мирликийского (на Лесном массиве)

Первый молебен состоялся 21 мая/3 июня 1999 г., первая Литургия —…

Храм Нерукотворного Образа Господня при Киевском Военном лицее им. И. Богуна

Храм в честь Нерукотворного Образа Господня был открыт в 1915 году…

Храм Феодоровской иконы Божией Матери (в НИИ нейрохирургии АМН)

С 1998 г. в НИИ нейрохирургии АМН совершалось чтение акафиста перед…
Публикации

Заходите в храм Божий с благоговением

Входите в святой храм с духовной радостью и помните, что Сам Спаситель обещал…

Светильники Божией Правды

Святые — это люди, которые всецело и деятельно откликнулись на призыв Бога,…

Астрология: прививка от истины

Представьте себе существо, у которого свиная голова, украшенная рогами козы,…

Вплив Пасхи на молодь

Пасхальне торжество особливо співзвучне з повною енергії та сили молодістю. Юнаки й дівчата, святкуючи Пасху Христову, так сприймають святкову дійсність, що кожна хвилина торжества Великодня для них — це глибоке відчуття неземної дійсності.

Тому молоді люди з таким нетерпінням чекають і з великою радістю зустрічають Пасху Господню. Особливо важливою для них є участь у пасхальних відправах зі всією церковною громадою, бо тут їхня тілесна інтенсивність і енергія наповнюються Божественною благодаттю Воскресного свя-щеннодійства, і вони збагачують своє молоде серце любов’ю Божою.

Пройнявшись таїнством Господньої Пасхи на великодніх відправах, юнаки та дівчата звідують радість Воскресіння Христового й поза храмом — вдома і в товаристві, — приносячи всюди й усім разом з привітанням “Христос Воскрес!” звістку про нездоланну силу Воскреслого Господа і перемогу Його над злом та смертю. Цим молоді віруючі передусім показують, що вони удостоїлися невимовного дару Божественної благодаті й любові, сприйнятої ними під час участі в пасхальному богослужінні Великодня Христового.

Пасха, таким чином, є для молоді найбажанішим святом, яке допомагає їй духовно збагатити свою душу і будувати своє життя на основі любові і благодаті. Тому молоді православні віруючі, збагачені Божественною силою пасхальних свят, легше долають проблеми, що зустрічаються на їхньому життєвому шляху, ведуть благочестиве життя, зростають у чеснотах. Це особливо важливо для юнаків та дівчат, які лише починають свій життєвий шлях. Вони, не маючи життєвого досвіду, спираються на благодатну допомогу Божу і наслідують принципи духовного життя.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu