Православные храмы

Свято-Троицкий собор на Троещине

Приходской храм Выгуровщины-Троещины. В ХІ — ХІІІ вв. между Троещиной…

Покровский храм Покровского монастыря

Первоначальный соборный храм Покровского женского монастыря…

Храм Воздвижения Креста Господня (на Пироговском кладбище)

В 1744 г. живший в пещере при Китаевой пустыни монах Досифей (преп.…
Публикации

“Душу этого народа составляет православная вера…”. История Румынской Православной Церкви

Молдова сопротивлялась натиску Османской империи на несколько десятилетий…

Существует ли частичная благодать?

В последнее время появилось странное учение о “частичной благодати”, якобы…

“Не обижайте наставников Ваших”

Как-то преподаватель Киевской Духовной Семинарии обратился к студентам со…

Вплив Пасхи на молодь

Пасхальне торжество особливо співзвучне з повною енергії та сили молодістю. Юнаки й дівчата, святкуючи Пасху Христову, так сприймають святкову дійсність, що кожна хвилина торжества Великодня для них — це глибоке відчуття неземної дійсності.

Тому молоді люди з таким нетерпінням чекають і з великою радістю зустрічають Пасху Господню. Особливо важливою для них є участь у пасхальних відправах зі всією церковною громадою, бо тут їхня тілесна інтенсивність і енергія наповнюються Божественною благодаттю Воскресного свя-щеннодійства, і вони збагачують своє молоде серце любов’ю Божою.

Пройнявшись таїнством Господньої Пасхи на великодніх відправах, юнаки та дівчата звідують радість Воскресіння Христового й поза храмом — вдома і в товаристві, — приносячи всюди й усім разом з привітанням “Христос Воскрес!” звістку про нездоланну силу Воскреслого Господа і перемогу Його над злом та смертю. Цим молоді віруючі передусім показують, що вони удостоїлися невимовного дару Божественної благодаті й любові, сприйнятої ними під час участі в пасхальному богослужінні Великодня Христового.

Пасха, таким чином, є для молоді найбажанішим святом, яке допомагає їй духовно збагатити свою душу і будувати своє життя на основі любові і благодаті. Тому молоді православні віруючі, збагачені Божественною силою пасхальних свят, легше долають проблеми, що зустрічаються на їхньому життєвому шляху, ведуть благочестиве життя, зростають у чеснотах. Це особливо важливо для юнаків та дівчат, які лише починають свій життєвий шлях. Вони, не маючи життєвого досвіду, спираються на благодатну допомогу Божу і наслідують принципи духовного життя.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu