Православные храмы

Храм Всех святых (на Лесном кладбище)

Строительство «типового» деревянного храма началось летом 2007 г.…

Храм апостола и Евангелиста Иоанна Богослова (на Осокорках), часовня великомученика Пантелеимона

Храм действовал с лета 1997 г. в приспособленном для этого доме. В…

Храм иконы Божией Матери «Целительница» (при Больнице скорой помощи)

Первая Литургия была служили в ноябре 1996 г. Храм размещался в…
Публикации

“Великая благочестия тайна: Бог явился во плоти”

На вопросы читателей отвечает Блаженнейший Владимир, Митрополит Киевский и всея…

Боевое Крещение

Православная Церковь прославляет жен-мироносиц — женщин, которые в самые…

Не будем роптать на Бога

Народ страны Гадаринской, которая находилась на берегу Галилейского моря,…

Пекло! Де перемога твоя?

Хто благочестивий та боголюбивий, нехай утішиться цим прекрасним і світлим торжеством. Хто благорозумний раб, хай, радіючи, ввійде в радість Господа свого.

Хто потрудився, постуючи, нехай отримає нині динарій. Хто трудився від першої години, нехай прийме сьогодні належну плату. Хто прийшов після третьої години, із вдячністю нехай святкує. Хто прийшов після шостої години, також нехай не сумнівається, бо ніщо не втрачає. Хто вийшов о дев’ятій годині, нехай прийде, навіть не вагаючись і не боючись. Хто прийшов лише об одинадцятій, нехай не страшиться запізнення, бо Владика щедрий, приймає останнього як і першого, втішає того, хто прийшов об одинадцятій годині, як того, що трудився від першої години. Він і останнього милує і першого задовольняє, і тому дає й цьому дарує, і діла приймає і наміри вітає, і діяльність почитає і бажання хвалить.

Отож увійдіть усі в радість Господа свого: і перші, і другі, прийміть винагороду. Багаті й бідні, один з одним радуйтеся. Хто постував і не постував, звеселіться нині. Трапеза готова, втіштеся всі. Тілець вгодований, нехай ніхто не вийде голодним. Усі втіштеся трапезою віри; усі прийміть багатство благостині. Нехай ніхто не оплакує бідність, бо явилося загальне царство. Нехай ніхто не оплакує гріхів, бо прощення з гробу засяяло. Нехай ніхто не убоїться смерті, бо смерть Спасителя нас звільнила.

Погасив її Той, Кого вона тримала. Полонив пекло Той, Хто зійшов до пекла. Він вразив його, скуштувавши Тіла Його. Передрікаючи це, Ісайя виголосив: Де твоє, смерте, жало? Де твоя, пекло, перемога? Воскрес Христос, і ти скинуте. Воскрес Христос, і впали демони. Воскрес Христос, і радуються Ангели. Воскрес Христос, і життя жительствує. Воскрес Христос, і жодного мертвого у гробі. Христос бо, вставши з мертвих, початком померлих став. Йому слава і влада на віки віків. Амінь.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu