Православные храмы

Храм святителя Луки Крымского (в Пушкинском парке)

Первую Литургию в храме прп. Агапита Печерского служили на Пасху 1998…

Храм Владимирской иконы Божией Матери (на Виноградаре)

В 2008 г. началось строительство деревянного храма. Первую Литургию в…

Храм святителя Григория Богослова (в 4‑й больнице, на Соломенке)

14/27 февраля 2000 г. (в Неделю о блудном сыне) состоялась первое…
Публикации

Главный приоритет богословской науки — приведение человеческих душ ко Христу

4–7 сентября по благословению Блаженнейшего Владимира, Митрополита Киевского и…

Успіння Пресвятої Богородиці

Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці не привід для скорботи і сліз.…

Европа хочет снова поверить в Бога

На Мальте состоялась конференция “Религия и образование: возможность развития…

Святкування Пасхи

Христова Пасха таке велике свято, що православний християнин, почавши святкувати торжество Воскресіння Господнього на пасхальному богослужінні, похристосувавшись у храмі та розговівшись удома, бачить, що пасхальна радість охопила всіх і все, бо люди й природа радіють Воскресінню Христовому.

І в центрі цього торжества — храм, навколо якого збирається багато людей, а з дзвіниці весь день лунає безперервний дзвін. Дзвонять на Великдень усі віруючі, які бажають, а надто молодь і діти. Бо церковний дзвін у день Воскресіння Христового — це найкраща розповідь всьому Всесвіту про велику перемогу Господа над злом.

У дні великодніх свят православний християнин сповіщає про славну перемогу Воскреслого Іісуса Христа своїм близьким та знайомим через христосування з пасхальним вітанням “Христос Воскрес!”, ділячись своїм святковим настроєм.  На Пасху віруючі прагнуть зробити більше добрих справ і, особливо, — милосердних: відвідують хворих, немічних, ув’язнених, щоб донести і до них звістку про пасхальне торжество Церкви. Їхні серця, сповнені невимовної радості, намагаються охопити всіх, поділитися з усіма радістю торжества.

Увечері православні знову збираються до храму на пасхальну вечерню, яка так само, як і пасхальна утреня, здійснюється особливим чином. Виконуються пасхальні піснеспіви, читається Євангеліє про явлення Воскреслого Христа апостолам, осяйно палають свічки, які на Пасху мають особливе значення: їхнє світло нагадує про світло Воскресіння Господнього, яке просвітлює істиною наші душі й серця.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu