Православные храмы

Храм равноапостольной Нины (в больнице ученых)

Освящение Креста и первое богослужение состоялись 14/27 января 1998…

Трапезная церковь Флоровского монастыря

Памятник архитектуры украинского барокко, составная часть ансамбля…

Храм святителя Феодосия Черниговского (на Чернобыльской улице)

В 1986 году, сразу после аварии, жилой массив Беличи начал активно…
Публикации

“Неусыпный труд все препятствия преодолевает”. История Aмериканской Православной Церкви

Когда православные впервые ступили на американ-скую землю? Это скрыто за…

По поводу укоров

Часто можно слышать в сторону Православной Церкви укоризненные слова: “Отстает,…

Что там, за гранью жизни?

Представьте себе, что вы умерли...”, — написано на упаковке кассеты с фильмом…

Святкування Пасхи

Христова Пасха таке велике свято, що православний християнин, почавши святкувати торжество Воскресіння Господнього на пасхальному богослужінні, похристосувавшись у храмі та розговівшись удома, бачить, що пасхальна радість охопила всіх і все, бо люди й природа радіють Воскресінню Христовому.

І в центрі цього торжества — храм, навколо якого збирається багато людей, а з дзвіниці весь день лунає безперервний дзвін. Дзвонять на Великдень усі віруючі, які бажають, а надто молодь і діти. Бо церковний дзвін у день Воскресіння Христового — це найкраща розповідь всьому Всесвіту про велику перемогу Господа над злом.

У дні великодніх свят православний християнин сповіщає про славну перемогу Воскреслого Іісуса Христа своїм близьким та знайомим через христосування з пасхальним вітанням “Христос Воскрес!”, ділячись своїм святковим настроєм.  На Пасху віруючі прагнуть зробити більше добрих справ і, особливо, — милосердних: відвідують хворих, немічних, ув’язнених, щоб донести і до них звістку про пасхальне торжество Церкви. Їхні серця, сповнені невимовної радості, намагаються охопити всіх, поділитися з усіма радістю торжества.

Увечері православні знову збираються до храму на пасхальну вечерню, яка так само, як і пасхальна утреня, здійснюється особливим чином. Виконуються пасхальні піснеспіви, читається Євангеліє про явлення Воскреслого Христа апостолам, осяйно палають свічки, які на Пасху мають особливе значення: їхнє світло нагадує про світло Воскресіння Господнього, яке просвітлює істиною наші душі й серця.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu