Православные храмы

Храм святителя Николая Мирликийского (в 17‑й больнице)

Территория, занимаемая 17‑й больницей, до революции принадлежала…

Храм преподобного Нестора Летописца (возле южного моста)

Храм преподобного Нестора Летописца построен в городе Киеве в 2010…

Храмы Рождества Христова и Рождества Богородицы на Березняках

Жилой массив Березняки построен на месте села Кухмистерская Слободка…
Публикации

Значение Креста

Наше повествование — о великом и спасительном значении Креста Господня,…

На чужому горбі?

Кілька слів про піратське видання лжепатріарха, яке він намагається увіпхати в…

Глинский старец схиархимандрит Серафим (Амелин). Память 5/18 октября

Отец Серафим (в миру Симеон Дмитриевич Амелин) родился 21 июля 1874 г. в…

Святкування Пасхи

Христова Пасха таке велике свято, що православний християнин, почавши святкувати торжество Воскресіння Господнього на пасхальному богослужінні, похристосувавшись у храмі та розговівшись удома, бачить, що пасхальна радість охопила всіх і все, бо люди й природа радіють Воскресінню Христовому.

І в центрі цього торжества — храм, навколо якого збирається багато людей, а з дзвіниці весь день лунає безперервний дзвін. Дзвонять на Великдень усі віруючі, які бажають, а надто молодь і діти. Бо церковний дзвін у день Воскресіння Христового — це найкраща розповідь всьому Всесвіту про велику перемогу Господа над злом.

У дні великодніх свят православний християнин сповіщає про славну перемогу Воскреслого Іісуса Христа своїм близьким та знайомим через христосування з пасхальним вітанням “Христос Воскрес!”, ділячись своїм святковим настроєм.  На Пасху віруючі прагнуть зробити більше добрих справ і, особливо, — милосердних: відвідують хворих, немічних, ув’язнених, щоб донести і до них звістку про пасхальне торжество Церкви. Їхні серця, сповнені невимовної радості, намагаються охопити всіх, поділитися з усіма радістю торжества.

Увечері православні знову збираються до храму на пасхальну вечерню, яка так само, як і пасхальна утреня, здійснюється особливим чином. Виконуються пасхальні піснеспіви, читається Євангеліє про явлення Воскреслого Христа апостолам, осяйно палають свічки, які на Пасху мають особливе значення: їхнє світло нагадує про світло Воскресіння Господнього, яке просвітлює істиною наші душі й серця.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu