Православные храмы

Храм Рождества Христова и храм Всех святых, в земле русской просиявших, на Сырце

По инициативе и с помощью прихожан храма святителя Михаила, первого…

Храм Рождества Богородицы (на «Чайке»)

Строительство нашего храма было начато в 1989 году Ассирийской…

Храм преподобного Сергия Радонежского (на «Даче Кулиженко»)

Освящение закладки храма архиерейским чином состоялось 9 / 22 ноября…
Публикации

Служение милосердия невозможно без Евхаристии

Православная Церковь знает три образа служения Христу. Первый — в таинствах.…

Прп.Феодор Студит: Изъяснение Божественной Литургии Преждеосвященных Даров

Выслушай, чадо, со вниманием, как должно совершать последование Литургии…

О вере и неверии

После распятия и погребения Христа Спасителя апостол Фома пребывал в тяжелом и…

Світла Седмиця

Пасха у Православній Церкві окрім того, що вона є найурочистішим моментом у житті віруючого, ще й святкується не один лише день, як інші свята, а весь тиждень (слов’янською мовою — “седмицю”, за свою урочистість названу “світлою”).

Вся Світла седмиця — це суцільне свято. Те саме богослужіння і таким саме чином, яким відправлялось у день Пасхи, з незначними змінами повторюється кожен день. Оскільки весь пасхальний тиждень є суцільним святом, піст у середу та п’ятницю відміняється і тому Світла седмиця є загальницею. Але якщо весь пасхальний тиждень — це свято, то звичайно, як і в усі великі свята, православний християнин хо-дить на цю тривалу пасхальну відправу до храму. Завершується святкування Світлої седмиці в пасхальну суботу роздробленням після літургії та роздачею віруючим артосу — освяченого на Пасху хліба, який стояв увесь пасхальний тиждень перед іконостасом. Віруючі споживають артос в ознаменування Божої любові та благовоління до людей.

Традиція святкувати Пасху Христову весь тиждень була встановлена стародавньою Церквою для того, щоб торжество, яке віруючий звідав у перший день Пасхи, могло відчуватися ним упродовж усього тижня. Це переживання дає віруючим можливість хоча б приблизно відчути смак майбутніх благ і вічної радості. Вони ще більше прагнутимуть нетлінних скарбів і протистоятимуть гріху та злу. Але особливо зміцненню сприяє пасхальний настрій у сім’ї, який допомагає душі продовжувати радіти святу Воскресіння Христового і його торжеству.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu