Православные храмы

Воскресенский храм (на Радужном массиве)

Часовня во имя Воскресения Христова стоит на берегу озера Радунка,…

Храм святителя Николая Мирликийского (в 17‑й больнице)

Территория, занимаемая 17‑й больницей, до революции принадлежала…

Храм Владимирской иконы Божией Матери (на Виноградаре)

В 2008 г. началось строительство деревянного храма. Первую Литургию в…
Публикации

От Чего нас спасает Церковь?

“Прежде всего, Церковь спасает нас от непонимания возможности спасения”.

Свобода выбора

Свобода является даром Божьей благодати, мудрости и любви.

Слава и гордость Новгорода-Северского

История Новгорода-Северского насчитывает 1000 лет и делится на несколько…

Світла Седмиця

Пасха у Православній Церкві окрім того, що вона є найурочистішим моментом у житті віруючого, ще й святкується не один лише день, як інші свята, а весь тиждень (слов’янською мовою — “седмицю”, за свою урочистість названу “світлою”).

Вся Світла седмиця — це суцільне свято. Те саме богослужіння і таким саме чином, яким відправлялось у день Пасхи, з незначними змінами повторюється кожен день. Оскільки весь пасхальний тиждень є суцільним святом, піст у середу та п’ятницю відміняється і тому Світла седмиця є загальницею. Але якщо весь пасхальний тиждень — це свято, то звичайно, як і в усі великі свята, православний християнин хо-дить на цю тривалу пасхальну відправу до храму. Завершується святкування Світлої седмиці в пасхальну суботу роздробленням після літургії та роздачею віруючим артосу — освяченого на Пасху хліба, який стояв увесь пасхальний тиждень перед іконостасом. Віруючі споживають артос в ознаменування Божої любові та благовоління до людей.

Традиція святкувати Пасху Христову весь тиждень була встановлена стародавньою Церквою для того, щоб торжество, яке віруючий звідав у перший день Пасхи, могло відчуватися ним упродовж усього тижня. Це переживання дає віруючим можливість хоча б приблизно відчути смак майбутніх благ і вічної радості. Вони ще більше прагнутимуть нетлінних скарбів і протистоятимуть гріху та злу. Але особливо зміцненню сприяє пасхальний настрій у сім’ї, який допомагає душі продовжувати радіти святу Воскресіння Христового і його торжеству.

 
Поиск на сайте
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu