Православные храмы

Храм великомученицы Варвары (в поликлинике на Березняках)

На Подоле, на Покровской улице, была церковь вмц. Варвары. Она…

Храм мученика Трифона (на Троещине-Вигуровщине)

Село Милославичи впервые упоминается под 1396 г. В XVI в., когда…

Храм Всех Святых, Феофания

Храм Всех Святых построен в 1867 г. и является первой каменной…
Публикации

Молитва Егорки

Как-то утром проснулся мальчик Егорка и не успел еще глаза как следует раскрыть…

Митрополит Владимир: “Склоняюсь перед Промыслом Божиим”

Беседу с Передстоятелем УПЦ Блаженнейшим Митрополитом Владимиром вел Василий…

Любовь — основа воспитания

Семья есть первоначальная школа добродетельной и благочестивой жизни. Потому-то…

Пасха у Православній Церкві

Пасха для християнина — це найбільше торжество в житті, це свято Воскресіння Господа, свято перемоги над смертю, над злом, над гріхом.

Пасха — це тріумф усього людства, це невимовна радість повернення людини до Бога й Творця, радість переходу від тління до нетління, від темряви до світла. Більше того: Воскресіння Христове — це зміст християнської віри, джерело християнської надії, це основа євангельської проповіді, як навчає апостол Павел (І Кор. 15,14).

Православний віруючий пізнає всю глибину радості Пасхи Христової завдяки тому, що Православна Церква зберегла в повноті й дотримується  первісноцерковного Передання й уставу про піст, молитву та свята. Ці явища в духовному житті настільки пов’язані між собою, що, порушуючи одне, втрачається й інше і, навпаки, виконуючи одне, віруючий легко здійснює інше. Тому лише православна людина, яка пройшла подвиг Великого посту, очистивши в покаянні свою душу від пристрастей і пороків, освятивши її благодаттю таїнств, укріпивши її силою молитви та чеснот, може сприйняти глибину радості та торжества свята Пасхи Господньої, відчути завчасно світло вічного блаженства, яке дарується Воскреслим Христом.

Як під час посту православний церковний устав постійно акцентував увагу віруючого на подвизі та покаянні, так і в святкові пасхальні дні він допомагає людям звідувати радість і торжество Воскресіння Христового, що є найважливішим у ці дні. Пасхальні богослужіння настільки насичені відчуттям торжества, що вони дійсно роблять Пасху Христову святом свят і торжеством торжеств.

 
Календарь
ukrline.com.ua Rambler's Top100 ya.ts ya.me Mu